Thursday, May 31, 2012

Supe orizi me qofte

Perberesit:

Qofte
Lëng mishi 1.5 litra,
4 lugë gjelle oriz,
50 gr vaj ose 1 lugë gjelle,
1 e verdhe veze,
1 luge kos
gjysme limani,
majdanoz,
krpë, 

piper të zi.

Procedura:


Në lengun e mishit ose ne ujë të vluar hidhet orizi i larë e i pastruar dhe kripa e lihen të ziejnë ne zjarr të ngadalshëm rreth 30 minuta.Në fund supes i shtohet pak lekurë limoni të grirë me rende i jepet një valë, hiqet nga zjarri dhe pas 5-6 minutash rregullohet me të verdhen e vezve.

Ne nje ene tjeter fergohen qoftet, ne një enë hidhet e verdha e vezës, rrihet mirë i shtohet nje luge kos dhe duke e rrahur i shtohet lëng limoni,ose dhe pak e nga pak lëng supe.

Në fund rregullohet me majdanoz të grirë hollë dhe piper të zi, sipas dëshirës. Dhe ne fund ne pjate hidhen se pari qoftet e ferguara dhe pastaj lengu i supes.

No comments:

Post a Comment